Tue. Apr 16th, 2024

Mancare Cu Melci Mâncarea cu melci este o rețetă savuroasă și delicioasă, perfectă pentru a fi savurată în timpul unei cine festive sau chiar într-o zi obișnuită. Iată cum puteți pregăti acest deliciu:

Ingrediente:
– 1 kg de melci de grădină sau melci de mare
– 1 ceapă mare
– 3 căței de usturoi
– 200 ml vin alb
– 400 g roșii tocate
– 1 legătură de pătrunjel proaspăt
– sare și piper după gust
– ulei de măsline

Mod de preparare:
1. Înainte de a începe pregătirea mâncării, trebuie să vă asigurați că melcii sunt curățați și spălați bine. Pentru a face acest lucru, este recomandat să-i țineți în apă cu sare pentru câteva ore, apoi să-i clătiți bine sub jet de apă rece pentru a elimina impuritățile.

2. Într-o cratiță mare, căliți ceapa tăiată mărunt și usturoiul tocat în ulei de măsline, până devin aurii și căpătă un miros plăcut.

3. Adăugați apoi melcii și lăsați-i să se călească împreună cu ceapa și usturoiul pentru aproximativ 5 minute, amestecând din când în când.

4. După ce melcii s-au călit, turnați vinul alb și lăsați-l să fiarbă împreună cu melcii pentru aproximativ 10 minute, până când alcoolul se evaporă complet.

5. Adăugați roșiile tocate și lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic, acoperind cratița cu un capac, timp de aproximativ 30 de minute. Această etapă va permite melcilor să se înmoaie și să absoarbă aromele din sos.

6. La final, presărați pătrunjelul tocat și ajustați gustul cu sare și piper, după preferințe.

7. Mâncarea cu melci este gata de servit și poate fi acompaniată de pâine proaspătă sau orez fiert. Poftă bună!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *