Tue. Apr 16th, 2024

Mancare Cu Ou Pentru Bebelusi O rețetă simplă și sănătoasă pentru bebeluși, care poate fi făcută cu ou, este ouă fierte moi cu cartofi dulci:

Ingrediente:
– 1 ou
– 1 cartof dulce mic

Instrucțiuni:
1. Spală bine oul și cartoful dulce sub apă curentă.
2. Pune oul într-o oală mică cu apă și adu apa la fierbere. Fierbe oul timp de 6-7 minute pentru un ou fiert moale. Scoate oul din apă și lasă-l să se răcească.
3. Între timp, decojește cartoful dulce și taie-l cubulețe mici.
4. Pune cubulețele de cartof dulce într-o oală mică cu apă și fierte-le până când devin moi, timp de aproximativ 10-15 minute. Scurge apa și lasă cartofii dulci să se răcească ușor.
5. După ce oul s-a răcit suficient, decojește-l și taie-l cubulețe mici.
6. Pune cubulețele de ou și cartof dulce într-un bol mic și folosește o furculiță pentru a le pisa fin până obții o consistență netedă și omogenă.
7. Lasă mâncarea să se răcească la temperatura camerei și asigură-te că este la o temperatură îndepărtată pentru a nu arde gurita bebelușului.

Această rețetă simplă și sănătoasă este bogată în nutrienți esențiali cum ar fi proteinele, fierul și vitaminele din ou și cartoful dulce, perfecte pentru dezvoltarea bebelușilor. Este important să fii atent la eventuale alergii la ouă și să consulți un medic pediatru înainte de a introduce oul în dieta bebelușului.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *